Naast traditionele drukwerk wordt het gebruik van elektronische documentatie steeds meer toegepast.

Elektronische documentatie of traditioneel drukwerk.
Het samenstellen van technische documentatie vindt tegenwoordig alleen nog maar digitaal plaats. Het verschil zit in de uitvoer. Elektronische documentatie in plaats van traditionele handboeken heeft een aanzienlijk voordeel met name de kosten voor modificatie en distributie komen bijna te vervallen.

Gebruikershandleidingen:
De toepassing hangt sterk af van het type product; een strijkijzer benodigd maar een klein boekje met instructies om het apparaat goed te kunnen bedienen. Naarmate het product complexer word kan men een Elektronische uivoering overwegen om te besparen op druk kosten.

 

Onderdelenboeken:
Elektronische uitvoering is ideaal voor gebruik via computers en bestellingen van nieuwe onderdelen. Oplossingen hiervoor zijn zelfs voor kleinschalige producten rendabel.

Service handleidingen:
Dit soort handleidingen worden vaak geschreven voor omvangrijke machines of producten en kunnen vaak de omvang hebben van een telefoonboek, Elektronische uitvoer via Cd-rom of DVD gekoppeld aan een interactieve interface met de mogelijkheid om via het netwerk de gegevens “up to date” te houden. Traditioneel drukwerk zou een herdruk of een toevoeging vereisen. Oplossingen hiervoor zijn zelfs voor kleinschalige producten rendabel.

Studie materiaal:
De beste maneer om iets te leren is door het te doen. Maar voorafgaand aan de praktijk is er altijd eerst de theorie. Met interactief leermateriaal kan de theorie behandelen aan de hand van virtuele praktijk lessen. Het bied de mogelijkheid voor studenten om zich beter voor te bereiden op praktijk oefeningen. 

De verschillende mogelijkheden laten zich beter uitleggen aan de hand van uw specifieke situatie.

Wilt u geheel vrijblijvend informatie inwinnen over de mogelijkheden, neemt u dan gerust contact op met ons op.